gotowanie
Liczba pozycji: 69
Gotowanie z radością... – ebook
Elżbieta Biała
Druga już książka kulinarna autorki, która przenosi nas w zmysłowy świat smaków potraw gotowanych z radością i… odrobiną miłości.Data dostępności:
Data publikacji:
Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian – ebook
Anna Czelej
Rewolucja w gotowaniu. Możesz jeść to co zwykle i poprawić swoje zdrowie. Teraz to naprawdę możliwe – wystarczy, że zmienisz sposób przygotowania posiłków. Gotowanie wg Pięciu Przemian to bardzo prosta metoda, która uzdrowi Twoją kuchnię. Technika opracowana w starożytnych Chinach jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu harmonii organizmu z otoczeniem, przez odpowiednie odżywianie...Data dostępności:
Data publikacji:
BASIA: Basia i gotowanie – ebook
Zofia Stanecka
Mama Basi ma dość codziennego gotowania. Dziś dowodzenie w kuchni mają przejąć Tata i dzieci. Wspólne przygotowanie kolacji to ciężka praca i jeden wielki bałagan, ale ostateczny efekt tak dobrze smakuje!Data dostępności:
Data publikacji:
Konopne gotowanie – ebook
Anita Kilian-Kuźniewicz Piotr Kuźniewicz
Orgia smak ów, kt óra pobudza zmysły i poprawia nastr ój – nie tylko dla wielbicieli marihuany Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany...Data dostępności:
Data publikacji:
Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni – ebook
Piotr Ciemny
Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają! Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne. Skosztuj jak nieziemsko smakują chimichurri z gwiazdnicą pospolitą grillowana sałata z kwiatami lipy szarpane boczniaki...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 2 – ebook
Katarzyna Mikulska Artur Bokła
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia ? w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook...Data dostępności:
Data publikacji:
Gotowanie ze Świętą Hildegardą z Bingen – ebook
Marie-France Delpech
Uciesz się pysznymi, zdrowymi posiłkami i nie trać czasu w kuchni! Święta Hildegarda z Bingen – doktor Kościoła, wybitna filozofka, poetka i kompozytorka – jest jedną z najbardziej inspirujących postaci średniowiecznego monastycyzmu. Nie tylko tworzyła wybitne dzieła muzyczne i literackie, lecz także badała wpływ natury na zdrowie człowieka. Jej dzieła z zakresu medycyny, historii naturalnej...Data dostępności:
Data publikacji:
KETO przepisy w 15 minut – ebook
Agnieszka Józefowicz-Giesak
Nie masz czasu na gotowanie? Nie chcesz znów zastanawiać się co dziś zjeść? Już nie musisz szukać. Z tą książką nauczysz się przygotowywać szybkie i pyszne śniadania, obiady, sałatki a także lekkie desery. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. A dodatkowo książka zawiera: — 26 przepisów, które można przygotować również bez nabiału — wartości odżywcze i kaloryczność wszystkich dań — przykładowy jadłospis...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Pięciu Przemian dla początkujących. – ebook
Anna Czelej
Gotowanie według Pięciu Przemian jeszcze nigdy nie było takie łatwe! Dzięki temu prostemu i praktycznemu poradnikowi poznasz zasady diety, smaki, przemiany oraz kolejność dodawania składników. Dodatkowo Autorka, propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią przyrody, przygotowała dla Ciebie 100 przepisów na dania bezglutenowe i wegetariańskie, wśród których znajdziesz łatwe do przyrządzenia pieczywo,...Data dostępności:
Data publikacji:
Rodzinne smakołyki – ebook
Anita Zielke
Gotowanie właściwie jest sprawą dość łatwą, może stać się także wielką życiową pasją. Warto w swoim domu mieć, co chociaż jedną książkę z przepisami, a sprawdzone dania, które wszystkim w rodzinie smakują warto zapisywać sobie w oddzielnym zeszycie, aby utrwalić ich skład. Poradnik, który dla Was przygotowałyśmy składa się tylko ze sprawdzonych prz1pisów, które smakują wszystkim znajomym i rodzinie....Data dostępności:
Data publikacji: