gotowanie
Liczba pozycji: 20
BASIA: Basia i gotowanie – audiobook
Zofia Stanecka
Mama Basi ma dość codziennego gotowania. Dziś dowodzenie w kuchni mają przejąć Tata i dzieci. Wspólne przygotowanie kolacji to ciężka praca i jeden wielki bałagan, ale ostateczny efekt tak dobrze smakuje!Data dostępności:
Data publikacji:
Gotowanie SMART – ebook
Magdalena Makarowska
Książkowy must have dla wielbicieli smacznego, oszczędnego i prostego gotowania. Sięgnij po nią, jeśli chcesz: • wiedzieć, jak przechowywać różne produkty, by długo pozostały świeże; • gotować kilka różnych dań jednocześnie z tych samych składników; • opierać się psychologicznym sztuczkom sprzedawców, przez które kupujesz więcej, niż potrzebujesz; • praktycznie wykorzystywać nawet obierki po...Data dostępności:
Data publikacji:
Konopne gotowanie – ebook
Anita Kilian-Kuźniewicz Piotr Kuźniewicz
Orgia smak ów, kt óra pobudza zmysły i poprawia nastr ój – nie tylko dla wielbicieli marihuany Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany...Data dostępności:
Data publikacji:
Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni – ebook
Piotr Ciemny
Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają! Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne. Skosztuj jak nieziemsko smakują chimichurri z gwiazdnicą pospolitą grillowana sałata z kwiatami lipy szarpane boczniaki...Data dostępności:
Data publikacji:
Gotowanie według Pięciu Przemian – ebook
Barbara Temelie Beatrice Trebuth
Kolejna bestsellerowa książka autorki „Odżywiania według Pięciu Przemian” Wywodząca się z medycyny chińskiej tradycja odżywiania według Pięciu Przemian to metoda, dzięki której każdy posiłek jest sycący, dostarcza organizmowi potrzebnych składników i utrzymuje go w doskonałej harmonii. Po zapoznaniu się z jej podstawowymi założeniami metoda ta okazuje się też prosta i intuicyjna. Gotując zgodnie...Data dostępności:
Data publikacji:
Sztuka prostego jedzenia – ebook
Elżbieta Wojnar Emilia Wojnar
Książka adresowana jest do osób, które z powodu dużej ilości obowiązków rezygnują z przygotowania wartościowych posiłków. Opisane w niej proste i smaczne dania na 30 dni są łatwe do przygotowania. Dzięki tym przepisom gotowanie staje się przyjemne. Satysfakcja z gotowania, dobra jakość posiłków, a w efekcie ładna sylwetka pozwolą na wygenerowanie więcej wolnego czasu i zadowolenie z życia.Data dostępności:
Data publikacji:
Maluch w kuchni – ebook
Heather Wish Staller
POBAW SIĘ Z DZIECKIEM W GOTOWANIE G dy Twoje dziecko zaczyna z ciekawością zaglądać do kuchni i ma ochotę Ci pomagać, czas włożyć fartuch i otworzyć tę książkę! Znajdziesz w niej wszystko, czego potrzeba, by zaspokoić apetyt małego kuchcika i wprowadzić go w świat nowych smaków: przepisy na atrakcyjne dania (z oznaczonym stopniem trudności), jasne instrukcje dotyczące ich wykonania oraz wskazówki,...Data dostępności:
Data publikacji:
Miłość ma smak halloumi – ebook
Ginger Jones
To lato będzie miało smak halloumi. Pasją Frei jest gotowanie i choć pracuje w restauracji Taste of the Mediterranean, nie czuje się tam doceniana. Gdy sernik według jej autorskiego przepisu pojawia się w menu, ale zostaje podpisany imieniem kolegi, wściekła i zawiedziona Freya rzuca pracę, a przy okazji także swojego chłopaka. W tym samym czasie dostaje wiadomość o zakwalifikowaniu się do wymarzonego...Data dostępności:
Data publikacji:
Basia. Wielka księga słów – ebook
Zofia Stanecka Marianna Oklejak
Świat Basi tworzą słowa - jedne wszystkim znane, inne specyficzne dla Basinego świata. To one nazywają zachodzące w nim zjawiska i emocje, nadają mu niepowtarzalny charakter. Kim dla Basi jest „babcia”, co oznacza to słowo w jej świecie? Jakie wzbudza skojarzenia i uczucia? A „przyjaciel”, „gotowanie”, „katar” i „kluseczki”? Bo czym są „błotne...Data dostępności:
Data publikacji:
Polana smaków – ebook
Andrzej Polan
Najnowsza książka Andrzeja Polana to opowieść, która toczy się wokół stołu. Znany szef kuchni czerpie inspirację z polskiej tradycji kulinarnej, ale w jej nowym, lekkim wydaniu. To jego znak firmowy. Autor chce nam przypomnieć, że wspólne gotowanie i dzielenie się posiłkami zbliża, umacnia związki, utrwala przyjaźnie, scala rodzinę. Książka nawiązuje do sielskich klimatów, pełnych ziół, naturalnych...Data dostępności:
Data publikacji: