autorskie
Liczba pozycji: 9
Pyszne potrawy nie tylko od święta, z kuchni polskiej i węgierskiej – ebook
Maria Oleksy-Kaszanits
Coś dla smakoszy i nie tylko! Książka zawiera najlepsze przepisy na dania z polskiej i węgierskiej kuchni, które królują w domu autorki na co dzień. Znajdziesz tu autorskie recepty m.in na chleb, bułki i ciasta oraz tradycyjne potrawy obu narodów, częściowo zmodyfikowane przez autorkę. Kuchnia, którą proponuje jest wykwintna, bardzo smaczna i profesjonalna. Każdy znajdzie w niej coś wybornego dla ...Data dostępności:
Data publikacji:
VIVA EKSTRA – eprasa – 2/2024
Data dostępności:
Data publikacji:
Food & Friends – eprasa – 1/2024
Kulinarny magazyn lifestylowy skierowany do czytelników ceniących sobie wspólne spędzanie czasu w miejscach, gdzie gotowanie i jedzenie ma szczególne znaczenie. Na jego łamach znajdziemy sylwetki najważniejszych postaci ze świata kuchni oraz prezentację restauracji, których właściciele ujmują swoją pasją i pomysłem, jak stworzyć miejsce z wyjątkowym jedzeniem i atmosferą. Tytuł promuje małych lokalnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Kalejdoskop 02/2022 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
TEMET NUMERU: Czy teatr off jest off? Środowisko teatru offowego i amatorskiego funkcjonuje praktycznie bez pieniędzy, autorskie spektakle powstają w wyniku grupowego działania, aktorzy mówią od siebie, własnym językiem. Najważniejsze jest tu zaangażowanie, oddanie się teatrowi niemal bez reszty. Mimo to wydaje się, że off w ostatnich latach stracił na znaczeniu jako alternatywny głos w kulturze,...Data dostępności:
Data publikacji:
To My Kibice Plus – eprasa – 1/2024
„To My Kibice Plus” - kwartalnik wydawany od 2003 roku, pismo poświęcone zagranicznej scenie kibicowskiej, od Europy, przez Amerykę Południową, aż po Azję. Pismo zawiera przede wszystkim autorskie reportaże redakcyjne z meczów na całym Świecie, przede wszystkim jednak w krajach Europy Środkowo-Wschodniej, na Półwyspie Bałkańskim i we Włoszech, czyli tam, gdzie polscy kibice docierają najczęściej....Data dostępności:
Data publikacji:
Kiszonki i fermentacje – ebook
Aleksander Baron
"Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem...Data dostępności:
Data publikacji:
Nowe Info – e-wydanie – 12/2024
Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć co dzieje się w Tychach oraz w gminach powiatów: bieruńsko-lędzińskiego, mikołowskiego i pszczyńskiego - kup dwutygodnik „ Nowe Info ”. Tu znajdziesz autorskie artykuły o sprawach, których inni unikają. „Nowe Info” walczy o jawność życia publicznego, pisze o wszelkich społecznych patologiach, w tym korupcji i nepotyzmie. Gazeta odkrywa również...Data dostępności:
Data publikacji:
Ulżyj sobie i… jelitom. Jak uwolnić się od dolegliwości jelitowych – ebook
Justyna Mizera
Zdrowie zaczyna się w jelitach. Jak wiadomo, niezwykle ważna dla naszego zdrowia jest kondycja naszych jelit. Można wręcz powiedzieć: zdrowe jelita to zdrowy organizm. Kiedy jelita nie pracują tak, jak powinny, chorujemy. Jeśli chcesz pozbyć się dolegliwości jelitowych, a co za tym idzie - poprawić swoje zdrowie, samopoczucie i kondycję - ta książka jest dla Ciebie. Z Ulżyj sobie i… jelitom...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe przetwory – ebook
Jolanta Naklicka-Kleser
Ciesz się pysznymi smakami przez cały rok. Zdrowe przetwory to niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory - nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na tradycyjne przetwory - zarówno słodkie jak i wytrawne, w nowej, zdrowej odsłonie, a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki, które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół, m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia, pesto z czosnku...Data dostępności:
Data publikacji: